Sunday, 7 August 2016

Variety



Salam semua :D

Ha nampak semangat kan budak rambut oren ni melahap hahahaha * dia takdak kaitan pun dengan post kali ni *

So harini kami nak share dengan hampa pasai jenis-jenis keropok lekor yang kami jual . Jadi untuk sesiapa yang berminat , dah boleh buat pilihan nak beli jenis keropok yang mana satu . Kalau beli semua jenis lagi bagussss #SupportPakMalau 

Setakat ni , kami dah ada 5 jenis keropok lekor yang sedap kesemuanya insyaAllah . 
TADAA !! yang ni potong dadu

TADAAA ! ( lagi sekali )

1. LOSONG

- Losong ni rasa dia lain sikit daripada lekor . Isi dia lagi padat dan warnanya jugak agak gelap sebab kami guna ikan yang berlainan . Losong ni lebih nak dekat sama dengan keropok lekor di kawasan pantai timur.

2. LEKOR 

- Untuk lekor pulak , yang membezakan dia ialah cara dan teknik potongan keropok lekor tu sendiri. Yang pasti , rasa setiap satu masih sama.

          = NIPIS ; Untuk yang suka makan keropok lekor yang extra rangup , potong nipis ni sangatlah sesuai . 

          = FRENCH FRIES ; Mostly french fries ni ramai peniaga kantin / kafe yang beli . Selalunya akan dijual 5 batang RM 1

          = BATANG ; Bagi yang ni pulak , sesuai utk sapa-sapa yang nak potong ikut cara dia sendiri . Maksudnya , dia beli b                                       sebatang ( macam dalam gambar kat atas tu ) then , potong ikut ukuran dia . 
      
          = DADU ; Potongan dadu ni boleh kira macam keropok lekor popcorn , Sangat senang nak makan and boleh buat macam                              snek . Selalunya peniaga akan letak dalam cup , tuang sos / cheese . Pergh sedap gileerrrr ! 





nipis

french fries 

Setakat ni , yang seperti di atas ialah produk kami . InsyaAllah kami akan buat pembaharuan dan penambahbaikan dari semasa ke semasa . Sebarang komen membina amatlah diperlukan . 

Buat sesiapa yang nak buat order , boleh call / ws Encik Zamri aka Pak Malau ( 012- 477 2584 ) ataupun singgah mai kedai kami depan UiTM Permatang Pauh . 

Salam :)











































































































No comments:

Post a Comment